Blij worden van de Gaudibank

De meewerkdag van vrijdag 1 september stond in het teken van ‘mozaïeken aan de Gaudibank’. Naast de vaste mensen van de Perma Cultuur groep, konden ook andere belangstellenden aan de slag. Mede door het mooie weer werd het een geslaagde dag. Ondanks onze berichten in de media, was de animo niet al te groot. Zeven amateur kunstenaars hebben de bank weer wat mooier gemaakt. Voorlopig wordt er elke vrijdag aan de bank gewerkt.

De metselaar van de bank Rob Holtjer mag trots zijn op zijn werk. Het heeft even geduurd, maar er begint nu aardig wat kleur aan de Gaudibank te komen. Leuk is te zien hoe elke kunstenaar zijn creativiteit kwijt kan.

René gaf vrijdag de instructies. Zelf is hij het liefst staand bezig aan de koof rechts van de bank. Houtsnij kunstenaar Bas liet zien ook het mozaïeken onder de knie te hebben, hij maakte een fraaie uil. ‘Vakkenvuller’ Cor kon helemaal zijn ei kwijt met de kleine blauwe vierkante tegeltjes die hij rond de zon plakte. Uiteraard gebruik makend van de wijze lessen van Titia en Anneke. Martijn en Jolanda waren ook goed op dreef, Martijn met zijn bananenboom en Jolanda met haar zinderende zon.

Voor het werk aan de biologische tuin was te weinig mankracht. Michaël had alleen de hulp van Yoka, samen hebben zij de Hongaarse aardappelen gerooid.

Bij de nabespreking werd besloten om -bij mooi weer- elke vrijdag aan de bank te gaan werken. Voor degene die zich liever met tuinieren bezig houden, zij kunnen zich bij de tuinploeg aansluiten. Deze groep is elke woensdag actief. Heb je belangstelling kom dan langs of bel voor informatie 06-49054278. Het tuinen op woensdag en mozaïeken op vrijdag start om 10.00 uur (met koffie en thee).

De Gaudibank wordt door ons ook wel De Blije Bank genoemd. Het is een knipoog naar de bestaande Blije Bank. Volgens haar site  houdt die zich bezig met het ontwikkelen en promoten van rechtvaardige, innovatieve, financiële producten en diensten, die uitsluitend dienstbaar zijn aan de samenleving. Een standpunt waar de Michaëlshof vierkant achterstaat!

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.