De blije bank begint wat te worden

Tijdens het Ecodorpen Netwerkweekend (8 t/m 11 juni) is er door een aantal deelnemers begonnen met het mozaïeken van onze Gaudi bank (die voortaan de blije bank heet) De gigantische klus kreeg nogal wat hobbels op z’n pad, maar het uiteindelijk kunnen we trots zijn op het ‘tussen-resultaat’. Met dank aan de enthousiaste inzet van mannen en vrouwen van de Ecodorpers.

De bedoeling was om vrijdags te beginnen. Helaas regende het ’s morgens pijpenstelen. Rob, de metselaar en ‘tegelplak-specialist’ kon onmogelijk met de mozaïekers aan de slag.

 

 

 

 

 

 

Aan de betrokkenen legde hij uit, hoe de tegels en met welke lijm ze het beste geplakt konden worden. Helaas is die boodschap niet goed binnengekomen, toen er zaterdagochtend opnieuw aan de bank werd gewerkt. Zaterdagmiddag kwam Wendy (de andere mozaïek specialist), zij was behoorlijk geschrokken dat de mozaïekwerkers de tegellijm en de voegenlijm door elkaar hadden gebruikt. Dat gaf enigszins wat tumult op het groepsterrein. Goede communicatie blijkt toch altijd een vak apart te zijn. De mozaïekers bleken ‘goed willende amateurs’ te zijn, zonder veel technisch ervaring. Ieder geval hebben ze van hun fout geleerd! Zondag werd met nieuwe energie opnieuw aan de blije bank gewerkt, met als resultaat de foto’s in dit bericht.

Dankzij de zeer interessante lezing van Ronald Bernard van de ‘Blije B’, werd de bank dit weekend én vooraan terecht ‘de blije bank’ genoemd. Een aantal weken ervoor is Rob doorgegaan met het afmetselen van de toren. Dankzij gestapelde steigers kon hij deze pittige hoge klus gevaarloos klaren. Bovenin de toren zijn een twintigtal lichte en donkere flessen/potten gemetseld. De lamp is inmiddels erin geplaatst en geeft een sfeervol schijnsel. De toren heeft uiteindelijk een ronde top gekregen, met als toetje de geschonken ‘gouden maan’van Rene. Tijdens het metselen van Rob, heeft Cor wat foto’s gemaakt. Hier is mooi de voorgang van de bank en toren te zien.

 

 

 

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.