Is de Lente bij ons in de bol geslagen?

De ontwikkelingen volgen zich in een razend tempo op bij de Michaëlshof. Komt het door de plotselinge omslag van de winter (eind februari reed Cor nog op schaatsen), naar de lente (deze week wordt het weer twintig graden)? Feit is dat er bij de Michaëlshof niet stil wordt gezeten en in een heel korte tijd veel veranderd is.

De biologische tuin vergt rond deze tijd natuurlijk de meeste aandacht. In de vloeikas is een tijdje terug al voor-gezaaid. Met de mee-werkdag zijn op 6 april de uien en aardappelen gepoot. Maar we zijn er nog lang niet, want in de rest van de tuin moet nog veel werk worden verricht. Dit stond de laatste weken op een laag pitje door de komst van drie nieuwe bewoners.

Eind maart heeft René een graafmachine gehuurd en daarmee veel grond verzet. Door de aanleg van een greppel aan de oostkant, hopen we voortaan verlost te zijn van wateroverlast. Het was in de natte winter soms echt soppen.

Daarnaast heeft hij het oprijpad naar het huis van Michaël opengehaald. Voor de verharding hebben we speciale tegels, zgn. grastegels, die er nog ingelegd moeten worden.

Met de graafmachine heeft hij ook een grondplaats voor de Yurt van Maartje aangelegd.  Ook verblijven Bram en Kelly uit Tilburg tijdelijk bij ons. Inmiddels is er een betere caravan geplaatst, nadat we eerst nog even de wilgenbomen hebben gekapt.

Het ziet er naar uit dat de Michaëlshof in plaats van een werkgemeenschap, steeds meer tot een woon/werkgemeenschap uitgroeit. Een noodzaak om naast het ‘gewone’ werk  ook de plannen die we hebben van de grond te tillen.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.