Meewerkdag op vrijdag 1 september

De Michaëlshof houdt op vrijdag 1 september een meewerkdag.  Mensen die graag buiten in de natuur werken zijn van harte welkom. De belangrijkste werkzaamheden zijn het mozaïeken aan de Gaudibank en onderhoud aan de biologische gemeenschapstuin. Doel van deze meewerkdag is mensen kennis te laten maken met de activiteiten van ‘De Michaëlshof’.Het milieucentrum bestaat al meer dan 40 jaar en de activiteiten breiden zich uit. Hierdoor is zij op zoek naar mensen die wekelijks een handje willen helpen. Woensdag staat in het teken van het tuinen, vrijdag is de klusdag op het terrein. De moestuin wordt volledig biologisch onderhouden en levert een groot aantal groenten en fruitsoorten op voor eigen gebruik en verkoop. Hier kun je als vrijwilliger aan meewerken. Het is er gezellig, leerzaam en je krijgt je eigen deel van de oergezonde tuinproducten mee naar huis.

Van de zomer is gestart met het tegelmozaïeken van de Gaudibank op het groepsterrein. Prachtig is te zien hoe dit kunstwerk vorm begint te krijgen, maar men kan nog wel een tiental ‘beginnende kunstenaars’ gebruiken om hieraan te werken.

Vrijwilligers die het prettig vinden buiten in de natuur met anderen te werken, kunnen zich bij ons aanmelden of kom op woensdag  (tuindag) gewoon even langs om kennis te maken. De meewerkdag start vanaf 10.00 uur met koffie/thee in het gastenhuis of buiten in de tuin, waarna de werkinstructies volgen en we aan de slag gaan. Rond 15.00 uur wordt de dag gezamenlijk afgesloten.

In de Schager Courant van 25 augustus stond een mooi artikel: ‘Er komt al aardig kleur aan Gaudibank’. Zie copy hieronder.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.