Nog plaats voor ‘Zweethut ceremonie’ tijdens Ecodorpen weekend

Op vrijdag 9 juni wordt met een aantal deelnemers van het Ecodorpen Netwerk vanaf 9.30 uur een zweethut sessie gehouden en hier zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Deze reinigings/ceremonie duurt tot 15.30 ´s middags. Normaal betaal je voor zo´n ceremonie rond de € 80.-, maar in het kader van dit weekend bieden we deze activiteit voor € 30.- aan voor personen die verder niet betrokken zijn bij de rest van de activiteiten. Dus heb je zelf zin of weet je andere mensen die graag mee willen doen aan een zweethut ceremonie, dan is dit je kans. Voor meer informatie over het complete weekend bij ons: Ecodorpen Netwerkweekend

Over de workshop Zweethut van Ishi & Sarah Crosby:

Ishi Crosby  werkt vanuit een geïntegreerde ecologische en maatschappelijke benadering voor de heling van de Aarde. Als Permacultuurontwerper en docent heeft hij al bijna twintig jaar ervaring met het ontwerpen en aanleggen van duurzame voedseltuinen. Momenteel werkt hij in Nederland met klanten en plaatselijke groepen zoals de Transition Town beweging, Ecodorp projecten en een Stadslandbouwproject in Den Haag. Op Centrum Wilgenhoeve is hij bezig met de bouw van een Aardehuis (een nul-energie en CO2-neutraal huis) en de aanleg en verdere ontwikkeling van de Permacultuurtuin.

Zweethut-ceremonie    Wat is een zweethut?
Inipi, zoals de Indianen de zweethut noemen, is een oeroude ceremonie, die in veel oorspronkelijke culturen als reinigingritueel heeft bestaan. In West-Europa zijn wij het meest bekend met de zweethutrituelen die afkomstig zijn van de Noord-Amerikaanse Indianen. De zweethut wordt ook wel de baarmoeder van Moeder Aarde genoemd, en zo kun je het ook echt ervaren. Je zit in de hut van wilgentenen, afgedekt met dekens en canvas, in een cirkel rond de kuil waarin de hete stenen liggen. Het is aardedonker. Water wordt over de stenen gegoten. Er ontstaat stoom en het wordt heet. De duisternis, het gloeien van de stenen, de klanken van de trommel en het zingen,  de stoom die alles doordringt: in deze omgeving kom je bij je essentie. Wat er niet toe doet, valt weg. Je ego maakt plaats voor wie je in wezen bent. In de zweethut laat je het alledaagse los en ga je voorbij persoonlijkheid, gedachten, en voorgeprogrammeerde emoties naar een veel diepere laag van bewustzijn. Van oudsher werd deze diepere laag van bewustzijn gebruikt voor genezing, om wijsheid te vergaren, om te bidden of om in de droomtijd te reizen. Dit zijn nog steeds belangrijke elementen van de ceremonie.

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.