Oktober activiteiten bij de Michaëlshof

Het werkbestuur heeft voor de maand oktober twee interessante activiteiten georganiseerd:

  • ‘Bijen & honing’ is thema voor de maandelijkse informatie/doedag (vrijdag 5 oktober)
  • ‘Down to earth’ is de film met samen eten        Helaas wegens tekort aan vrijwilligers hebben we deze activiteit uitgesteld tot een datum in november.

Nu de zomer eindelijk voorbij lijkt te zijn, wordt het ook voor de Michaëlshof tijd om de starten met de binnenactiviteiten. Onze cursusruimte de ‘Westwing’, ziet er weer piekfijn uit. De nieuwe vloer ligt, er is schoongemaakt en er is flink ruimte gemaakt. Dus Michaëlshof vrienden: jullie zijn van harte welkom!

Vrijdag 5 oktober: THEMA DAG ‘BIJEN’ 

De maandelijkse themadag wordt dit keer ingevuld door Marga Lont. Zij is sinds jaren onze vaste imker op de tuin. Over de bijen valt heel veel te vertellen. Uiteraard vertelt Marga over het nut van bijen als bestuivers en het voorbestaan van soorten. Maar ook waar zij in de praktijk van het imkeren bij de Michaëlshof mee te maken heeft.

Programma:

10.00 uur – Start koffie/thee/koek

10.30 uur – Presentatie ‘Bijen’ door Marga

12.30 uur – Potluck-lunch (neem mee wat je denkt op te eten/ wordt samen gedeeld)

13.30 uur – Doe activiteit. (worden samen ingevuld, bijv. mozaïeken, composteren, etc.)

15.30 uur – Afsluiting

Aanmeldingen voor deze dag bij: per mail: zwaagcor@gmail.com.

Medio november (exacte datum volgt): FILM & SAMEN ETEN

Op het grote scherm van de ‘Westwing’ tonen we in de wintermaanden films die aansluiten op het werk van de Michaelshof. Dit doen we in combinatie met ‘samen eten’. De maaltijd is uit onze eigen biologische tuin, die door onze vrijwilligers wordt bereid en opgediend. Dit keer is gekozen voor de prachtige film: ‘Down to Earth’.

 Programma:

17.30 uur – Ontvangst met koffie/thee.

18.30 uur  – Volledige smakelijke en vegetarische maaltijd met zoveel mogelijk producten uit eigen tuin.

19.15 uur – Start film met na afloop een kort nagesprek.

De kosten zijn € 15,—p.p.

Aanmeldingen voor de film & samen eten bij: Cor per mail: zwaagcor@gmail.com. Voor vragen: 0223-533537.

Over deze bekroonde film ‘Down to Earth’:  Een Nederlands gezin met drie kinderen stapt uit de rat-race en gaat op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en onze doorgedraaide wereld. In de bossen van Upper Michigan raken ze bevriend met een clan van Native Americans. Dit is het begin van een reis die vijf jaar zal duren. Geïnspireerd door de wijsheid die ze aantreffen voelen ze zich geroepen om hun ontmoetingen vast te leggen. Uiteindelijk trekt het gezin een jaar met rugzak en camera de wereld rond en leeft het met inheemse stammen op zes continenten. Down to Earth is een wake up-call en baken van hoop voor de wereld van morgen. Een roep vanuit de eeuwenoude wijsheid van de sjamanen en de ‘elders’ van de volkeren die dichtbij in verbondenheid met Moeder Aarde leven om in de moderne maatschappij waar wij deel van uit maken ons af te stemmen op Haar en Haar te respecteren en te eren.

 

This entry was posted in Algemeen. Bookmark the permalink.