Filmavonden

  • Terugblik 2016 
     
    – Op 27 oktober was  de film “Tomorrow” vertoond. Dit was een prachtige documentaire over inspirerende projecten wereldwijd, gericht op een mooie manier van leven en werken met elkaar en met de natuur. Aanwezig vanaf 17.30 uur met koffie/thee. Om 18.00 uur een heerlijke maaltijd uit eigen tuin en om 19.30 uur de film met nabespreking.

    – Op 24 maart was de film “The real dirt of Farmer John’.  We zien het zeer bijzondere leven van een boerenzoon in de VS, die op jonge leeftijd,  na het vroegtijdig overlijden van zijn vader,  de boerderij draaiende moet houden samen met z’n oude moeder en met veel tegenslag en creativiteit er een biologische stadsboerderij van maakt waarbij tientallen vrijwilligers hem helpen. Dit roept regelmatig de achterdocht en woede van andere boeren en buurtgenoten op. Bijzonder in de film is, dat het bizarre leven van “Farmer John” mede gevolgd kan worden aan de hand van de echte 8 mm filmpjes, die zijn moeder en anderen vanaf zijn kindertijd opnamen en die als een rode draad door de hele film geweven zijn.

  • Deze films waren in samenwerking met filmhuis Wieringen (Josje de Baat). Voor deze activiteit vragen we € 15 bijdrage per persoon. Ook in 2017 zijn er weer plannen om films te vertonen.