Soefi Zomerdagen

Door de ziekte van Michaël is in 2018 geen Soefi Zomerweek georganiseerd.
Om een beeld te krijgen van de sfeer van zo’n week vind je hieronder de tekst voor de Soefi Zomerweek van 2017.
– – – – – –
Hierbij treffen jullie de informatie aan over de Soefi Zomerweek Vatrop 2017, die voor de 18e keer gehouden wordt.  
Wacht niet te lang met opgeven want de laatste jaren zijn we steeds volgeboekt.
 

Aankondiging Soefi Zomerweek 2017

“ Intuïtie komt als kosmische taal. Soms als teken van innerlijke leiding, soms als waarschuwing uit ons eigen innerlijk”  Hazrat Inayat Khan 

Thema: `Godinnen en Goden van Hemel en Aarde` ( Mensen op weg naar Liefde en Licht van de 3e naar de 4e en 5e dimensie. Het Eenheidsbewustzijn!)

De data voor 2017 zijn:

– Aankomst dinsdag 1 augustus vanaf 10.00 uur, (kamp-opbouw).

– Aanvang programma 19.30 uur

– Vertrek zondag 6 augustus (14.00 uur Afsluiting programma, daarna opruimen.)

De formule van het kamp is nog altijd: de betekenis van het Soefisme in het (mijn) dagelijkse leven. Het anker zijn de gebeden, meditaties, maaltijden. Het schip en de bemensing zijn wij met elkaar. De koers van de reis wordt bepaald door onze harten met elkaar te verbinden. Het doel is de vreugde van de reis te mogen beleven.

De persoonlijke bijdrage.

Dit element van “met elkaar delen” vormt elk jaar opnieuw weer het bijzondere karakter van deze ontmoetingsweek en is een prachtige kans reflectie te krijgen op je eigen ervaringen op je soefi-pad in contact met de ANDER, het andere  en anderen.

Je bent van harte uitgenodigd dit voor te bereiden in een presentatie met teksten, sprookjes, gedichten, tekeningen, meditaties, visualisaties, oefeningen, zang, dans,  performance of welke andere vorm je wilt kiezen. Laat je bij het voorbereiden, inspireren door het thema met korte toelichting, of de woorden van Hazrat Inayat Khan en deel met de andere deelnemers je persoonlijke ervaring met datgene wat je presenteert. Graag vermelden wat je wil bijdragen aan het programma met je aanmelding.

Let wel! Het is geen verplichting, maar draagt in hoge mate bij aan de kwaliteit van de uitwisseling en ontmoeting.

Gezien het proces dat we met elkaar doormaken, is het van belang dat deelnemers het gehele programma volgen. Iets later instappen of iets eerder weggaan is weliswaar bespreekbaar.

Het dagritme wordt ondersteund met meditaties, de soefi-gebeden, Dansen van Universele Vrede, ceremoniën, teksten van Pir-O-Murshid Inayat Khan, oefeningen, zang en muziek. De catering is dit jaar in handen van Maria den Haan en Rene Bijkerk.

Verblijf is in eigen tent of caravan, daarnaast zijn enkele caravans beschikbaar die echter tijdig gereserveerd moeten worden. Minimaal 2 personen per caravan. Er wordt een bijdrage in het corvee gevraagd gedurende 1 dag van de week. Dit om de kosten zo laag mogelijk te houden.

De maaltijden zijn vegetaries en grotendeels met groenten en producten uit de biologische tuin van de Michaëlshof. Maximum aantal deelnemers is 24 (excl. kinderen) en deelname geschiedt op basis van volgorde van aanmelding.

De kosten zijn all in voor maaltijden, overnachting, gebruik ruimten en koffie/thee tussendoor en bedragen € 180 p.p. voor de gehele week. Kinderen t/m 16 jaar € 75 per kind. Voor gebruik van een caravan wordt € 25 p.p. extra gevraagd voor de gehele periode o.a. ivm de schoonmaakkosten. Korting wordt, indien gewenst, gegeven aan mensen met minimale inkomsten:

Maandinkomen onder € 1000: 15 % (€ 150), van € 1000 – € 1150: 10%  (€ 157,50), van € 1150 – € 1300, 5% (€ 165)

Het milieucentrum de Michaëlshof is per OV bereikbaar. Trein naar Alkmaar en of Hoorn dan met de Interliner-bus naar Den Oever en overstappen op lijn 158 naar de halte Vatropperweg. Of naar station Anna Paulowna en daar overstappen op buslijn 158. Deze rijdt maar 5 keer per dag en niet in het weekend, dus check de aankomst tijden goed via OV 9292. Ophalen van busstation Den Oever is ook mogelijk en wellicht ook meerijden met iemand anders. Neem bij twijfel even contact op of voor een suggestie mee te kunnen rijden.

Aanmelden graag vóór 21 juli, met opgave of je gebruik wil maken van een caravan. En welke presentatie je wilt delen met de groep. Graag een mogelijk eerdere aanmelding nog even bevestigen.

Daarna wordt het definitieve programma aan de deelnemers toegezonden met de dag tijden, bijdrage aan het programma, de corveelijst en praktische informatie, o.a.  de wijze van betaling.

Rest mij nog jullie allen een goede tijd toe te wensen en tot ziens hier op de Michaëlshof of elders,

Met een hartelijke groet, Michaël Schouwenaar

Milieucentrum “De Michaëlshof”Vatropperweg 5 – 1779 GE  Den Oever, *31 (0) 227 512265,    de-michaelshof@hotmail.com.

Meer weten over Soefisme? Op vrijdag 6 april 2018 heeft een mooi artikel in de Schager Courant gestaan over Michaël Schouwenaar ‘Religie van het eigen hart’. Via deze link te lezen: Soefisme Michael Schouwenaar, art.Sch.Cour. 6-4-2018