Dat lucht op: achterstallig onderhoud wegwerken!

Die klussenlijst bij de Michaëlshof, bij elk werkbestuur overleg hebben ze het er over. Het is een pittige lijst van achterstallig onderhoud. Maar waar ga je beginnen? Wat heeft prioriteit, want het bestaande tuinwerk moet natuurlijk ook gewoon doorgaan. De afgelopen weken is er echter hard gewerkt en  begint er eindelijk schot te komen in de klussen die hoognodig gedaan moesten worden.

De voornaamste oorzaak van deze ‘inspanningsdriften’ is het ‘Ecodorp netwerkweekend’ dat van 8 t/m 11 juni bij de Michaëlshof wordt georganiseerd.  Het weekend wordt voor de tiende keer gehouden en viert z’n jubileum bij ons. Logisch dat we ons terrein en gebouwen er tiptop uit willen laten zien! In januari 2015 hebben Michaël, Hans, Cor, Monique, Trudy en Jolanda met het ‘Ecodorpnetwerk’ kennis gemaakt, toen we met z’n zessen naar het aardehuis van Olst gingen. Hans en Cor stapten hierna in de commissie voor de organisatie van de weekenden in Teuge en Winterswijk. Over krap twee maanden zijn we dus zelf de gastheren en inmiddels is er een prachtig programma samengesteld om de 40 tot 50 ecodorpers/ geïnteresseerden bezig te houden. In het programma is een zweethut ceremonie opgenomen, maar onze oude zweethut was nodig aan vervanging toe. Die klus is vrijdag door Michaël, René en Cor geklaard. De wilgenboom kon nog net worden gesnoeid en met de takken is een nieuwe zweethut gemaakt.

Een aantal weken terug had Rob Holtjer de Gaudi bank op het groepsterrein met cement afgesmeerd. Het beplakken met mozaïektegels wordt de ‘meewerk-klus’ tijdens het Ecodorpweekend. De deelnemers kunnen dan ons oude aardewerk/porselein onder toeziend oog van Rob als mooi mozaïek op de bank plakken.

Ook is (eindelijk) de laatste hand gelegd aan de bijenstal. Toevallig kwam net onze ‘bijenvrouw’ Marja Lont net langs om te kijken of ze de kasten al kon plaatsen. De bijenstal staat nu op een rustiger plaats aan het eind van de oertuin. Met de in de winter gekapte bomen is een mooie natuurlijke overkapping gemaakt. De stal is overdekt met hooi en is waterdicht door ondergrond van tapijten/plastic, waarop over enige tijd het gras gaat groeien.  Marja was er enorm blij mee, hopelijk gaan straks haar bijen weer hun nuttige werk doen voor de natuur en levert de honing weer inkomsten op voor de winkel.

Hiermee komen we gelijk op de laatste klus die bijna klaar is: het rijdende winkeltje die we van Trudy gekregen hebben. De stellingen zijn geplaatst en de kar is geschuurd en opnieuw geverfd. De bedoeling is dat we volgende week het karretje bij de poort gaan plaatsen. Het plan is ook om hier aansluitend een nieuwe picknick plek te creëren. Zo gaan we onze klanten extra verwennen op onze producten uit eigen tuin en levert het wellicht ook nog een nieuwe vrijwilligers op (die we goed kunnen gebruiken!).

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.