De ‘flow’ van de Michaëlshof

Sinds het voorjaar is waait een wind van energie over de Michaëlshof.  Het bestaat al veertig jaar en kende goede en mindere tijden, maar zit momenteel in een ongekende ‘flow’ met prachtige nieuwe initiatieven.

Mooie plannen zijn er genoeg bij de Michaëlshof, maar men misten de mankrac20160513_164358ht om ze uit te voeren. Gelukkig kwamen er in de loop van het jaar een aantal actieve vrijwilligers bij die van aanpakken wisten en werd een nieuw werkbestuur benoemd. Intussen is er veel werk verzet op de tuinen en de aangrenzende percelen.

Vrijdag 13 mei was de laatste cursusdag van ‘biologisch tuinieren’, d20160513_172217at gevierd werd op het groepsterrein. In de leemoven werden pizza’s gemaakt en opgesmikkeld bij de picknick bank die Peggy ons geschonken had.  20160513_164346

 

Ook zijn de plannen van de ecologische woon- en leefgemeenschap weer van stal gehaald.  In de jaren negentig stranden deze plannen omdat de Gemeente Wieringen niet wilde meewerken. Misschien was de tijd er toen nog niet rijp voor en zijn er nu meer kansen? Nieuwe plannen worden beraamd en intussen al bezig om gratis bouwmateriaal te verzamelen.

Volgende week wordt de laatste hand gelegd aan de Gaudibank op het groepsterrein. Hierna kan de bank voorzien worden van tegel mozaïeken. Op vrijdag 1 juli vieren we het Sint Jansfeest met een potluck maaltijd, muziek, dans en kampvuur. Op deze link http://www.rtvnh.nl/gemist/tv/483/224614/-/2  van RTV Noordholland ‘NH buurten Vatrop/Oosterland’ is interview te zien met Michaël Schouwenaar van de Michaëlshof. Hierop is ook te zien: kennismaking met Willem en Marijke de Haan en de boerderij van Bart Henneman in Oosterland.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.