Excursie PC-groep naar biologische bedrijven


Op Vrijdag 3 maart gaat de Permacultuurgroep op excursie naar ‘De Buitenplaats’ (Eenigenburg) en De Lepelaar (Sint Maarten). Ook andere belangstellenden kunnen zich voor bezoek aan deze bedrijven bij de Michaëlshof opgeven. Het programma in het kort:

10.30-12.00 rondleiding bij boerderij ‘De Buitenplaats’ door de boerin Ilse.
12.00-13.15  lunch en bezichtiging kerk Eenigenburg
13.30-15.00 rondleiding ‘De Lepelaar door Jan, Joris of Reinoud.

’s Morgens gaan we eerst naar boerderij van Bram Borst, Ilse, Marrije en Ledjaar in Eenigenburg. Dit gezin runt een biologische dynamische veehouderij ‘de Buitenplaats‘. Zij verwerken de melk van de boerderij zelf tot dagverse zuivel, zoals (karne)melk, yoghurt, cremefraiche, boter, slagroom en hangop. Sinds kort is een groep van tien vrijwilligers gestart met de aanleg van een biologische tuin. Verder wordt op ‘De Buitenplaats’ zorghulp verleent voor mensen met een beperking en is er een kleine camping. Adres: Surmerhuizeerweg 10, 1744 JC  Eenigenburg.

’s Middags zijn we welkom bij het biologisch dynamisch akkerbouw/tuinbedrijf en winkel De Lepelaar” in Sint Maarten. Het bedrijf wordt gerund door Jan en Inge Schrijver en hun opvolger Joris Kollewijn met zes vaste medewerkers en gemiddeld tien scholieren. Diverse groenten worden in de volle grond en in de kas gekweekt. In de winkel zijn de geteelde biologische groenten en fruit te koop, aangevuld met zuivel en brood. Adres: Rijperweg 16 A (’t Rijpje) , 1744 HK Sint-Maarten.

We verzamelen om 10.15 uur bij ‘De Buitenplaats’ (Surmerhuizerweg 10, 1744JC Eenigenburg), waarna om 10.30 uur de rondleiding begint. De lunch (zelf brood/drinken meenemen is bij de Buitenplaats of het kerkje van Eenigenburg (een pracht plek, wel in de open lucht, trek voldoende kleding aan en stevig schoeisel).Opgave voor deze excursie bij Hans Nusink, e-mail: hansnusink@planet.nl of telefonisch 0224-227658/06-40045717.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.