Film Tomorrow samen met maaltijd

Op dinsdag 29 november hebben we opnieuw kunnen genieten van de filmvoorstelling ‘Tomorrow’. Ook werd er weer een heerlijke vegetarische maaltijdtomorrow-film-plaatje geserveerd uit eigen tuin. In 2017 is het de bedoeling vaker filmvoorstellingen in combinatie met samen eten te houden. Lees in de agenda over welke films en welke data dit zijn. Hieronder de informatie over de film ‘Tomorrow’:

Stuur een e-mail naar: de-michaelshof@hotmail.com of bel met Michaël: 0227-512265.  Aanvang 17.30 met koffie/thee Om 18.00 de maaltijd en om 19.30 start de film

Informatie over de film “Tomorrow”:

Regisseur:  Cyril Dion, Mélanie Laurent, Land:             Frankrijk, Genre: Documentaire, Lengte : 118 minuten, Kijkwijzer: alle leeftijden

Actrice Mélanie Laurent (o.a. bekend van Inglourious Bastards en Beginners) vroeg zich na de geboorte van haar eerste kind af: ‘in wat voor wereld zullen onze kinderen over 40 jaar leven?’ Samen met een vriend Cyril Dion ging zij op onderzoek uit. Onze planeet wordt bedreigd: de natuurlijke hulpbronnen worden uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion met hun team naar tien verschillenden landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken voor het huidige falende model. De film laat zien hoe kleine initiatieven grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld van morgen.

De film is met behulp van crowdfunding gerealiseerd en is zeer succesvol uitgebracht in België en Frankrijk. De hoge bezoekersaantallen en de vele burgerinitiatieven laten zien dat heel veel mensen bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe bewuste levenswijze.

Winnaar Beste Documentaire – César 2016
Winnaar Gouden Salamander – Sarlat Filmfestival 2016
Winnaar Beste Documentaire – Tournai Filmfestival 2016
Nominatie Beste Documentaire – Prix Lumière 2016

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.