Geslaagd Ostara (lente) feest

Zaterdag 24 maart vierden we op het groepsterrein voor het eerst het Ostarafeest, maar gezien het succes staat vast dat het volgende jaar op herhaling gaat. Het feest wordt gevierd op het moment dat de dag en nacht even lang zijn, nadat de winter is geweest.

De dagen zijn vanaf nu langer dan de nachten.
Het symboliseert het einde van de donkere tijden, en we vieren dat het licht langzaam maar zeker aan het winnen is. Op het feest was ook gelegenheid om gedichten voor te dragen. Dewi (het kippenvrouwtje) las het volgende gedicht voor: Kippen! Het zijn maar kippen. Twee bemodderde poten met nagels. Met daarop een levende buxus van veren een een snavel met altijd honger. Het zijn maar Kippen! Die bemodderde pootjes, met nagels. Die zich liefdevol om je arm vouwen. De levende verenbuxus, die zich tegen je aandrukt. Genegenheid. De snavel die ondanks de eeuwige honger, heel voorzichtig uit je hand pikt. Het zijn maar kippen! Maar kippen, die zich laten knuffelen en je je verdriet kunt laten uiten.  Je hoeft ze niets uit te leggen en toch ‘begrijpen’ ze je. Ze bieden kalmte en humor. Afleiding en genegenheid. Kippen. Ik hou ervan.

Het onderstaand filmpje van Jack Feenstra geeft een korte impressie van het Ostara feest op de Michaëlshof .Geniet er van!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.