‘Heel de Aarde’ najaarscursus bij de Michaëlshof

20160422_134004Het najaarsgedeelte van de cursus biologisch tuinieren start op vrijdag 21 oktober bij de Michaëlshof. Het is een vervolg op de succesvolle cursus die in het voorjaar werd gegeven en is gericht op permacultuur, zelfvoorziening en natuurbeleving onder de naam “Heel de Aarde”.

Klimaatverandering, kwaliteit van ons dagelijks voedsel en uitputting en verspilling van de grondstoffen waarin onze Moeder Aarde voorziet, vragen steeds meer om een bewuste keuze van ons als aardebewoners, gericht op een mooie en gezonde toekomst voor onszelf en de generaties na ons.

Milieucentrum de Michaëlshof heeft 40 jaar ervaring met het aanbieden van cursussen op dit gebied en werkt op een prachtige plek op Wieringen,  direct aan de Waddenzee. Er is een educatieve tuin, een boomgaard, kippen en bijen. In de cursus leert u hoe de tuin winterklaar te maken, compost maken, mulchen, zuurkool maken, inkuilen, bewaartechnieken en snoeien. Bij alle onderwerpen wordt dieper ingegaan op de theorie en de praktijk zodat u zelf in staat bent de meest volwaardige compost te maken en uw producten op milieu verantwoorde manier te bewaren, zodat u tot ver in het voorjaar nog kunt genieten van de oogst van afgelopen jaar.  Daarnaast is het ook gezellig en werkt u samen met anderen, wat soms na de cursus leuke en blijvende contacten oplevert.

Het najaarsgedeelte van de cursus bestaat uit 4 vrijdagen van 9.30 uur tot 16.00 uur van 21 oktober t/m 11 november. In de ochtend wordt de theorie behandeld waarvoor u een cursusmap krijgt met eenvoudige uitleg en leerzame artikelen. Na de lunch volgt een praktijk gedeelte in de groepstuin van de Michaëlshof. Ook kunt u aansluiten bij de bestaande tuingroep of de permacultuurgroep die hier het hele jaar actief zijn en hun eigen voedsel produceren.

De kosten voor deze cursus zijn € 60 (4 dagen). Doet u ook in het voorjaar van 2017  met de cursus mee dan betaald u € 120 (10 dagen).

Het adres is: Vatropperweg 5, Wieringen, bij Oosterland.   Voor informatie en opgave kunt u bellen naar Trudy Ouwehand 06 12627110  of mailen naar de-michaelshof@hotmail.com. Voor verdere informatie gaat u naar: www.michaelshof.nl.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.