Help de Michaëlshof een handje

Zin om samen met anderen in de natuur te werken? We zijn op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Woensdag staat in het teken van het tuinen, donderdag en vrijdag zijn de klusdagen op het terrein.

Elke woensdag werken zo’n zes vrijwilligers mee in de gemeenschapstuin.  Deze moestuin wordt volledig biologisch onderhouden en levert een groot aantal groenten en fruitsoorten op voor eigen gebruik en verkoop. Hier kun je als vrijwilliger aan meewerken. Het is er gezellig, leerzaam en je krijgt je eigen deel van de oergezonde tuinproducten mee naar huis. 

Momenteel is er veel werk in de tuin en een tekort aan vrijwilligers. Liefhebbers met ‘groene vingers’ kunnen zich aanmelden om mee te helpen met zaaien, planten, wieden en uiteindelijk oogsten. Naast het tuinieren is men ook elke vrijdag actief. Hier ligt de nadruk op allerhande (bouw)klussen.

Ecodorp

In het weekend van 10-11 juni a.s. is de Michaëlshof gastheer van het Ecodorpen Netwerkweekend.  Hier komen zo’n dertig Ecodorp initiatieven uit Nederland bijeen. Sommige hebben een ecodorp gerealiseerd (Olst), anderen zijn in ontwikkeling (Bergen). Tijdens dit weekend zijn er vele activiteiten en worden diverse workshops/lezingen gehouden. Het belooft een inspirerend weekend te worden, maar brengt wél extra voorbereidend werk met zich mee. De komende weken is de klusvrijdag daarom uitgebreid met de donderdag.

Vrijwilligers die het prettig vinden buiten in de natuur met anderen te werken, kunnen zich bij het milieucentrum de Michaëlshof aanmelden. Bel voor meer informatie met Michaël Schouwenaar, tel.0227-512 265, kijk op de site http://www.michaelshof.nl/ of kom op woensdag, donderdag of vrijdag gewoon even langs om kennis te maken. Vanaf 10.00 uur starten we met koffie/thee in het gastenhuis of buiten in de tuin, waarna de werkinstructies volgen en we aan de slag gaan. Rond 15.00 uur wordt de werkdag gezamenlijk afgesloten. Het adres van de Michaëlshof is: Vatropperweg 5, 1779 GE  Den Oever (tussen Stroe en Oosterland).

Ben je geïnteresseerd in het Ecodorpen Netwerkweekend? Lees dan deze link:

http://ecodorpennetwerk.nl/category/nieuws/

https://www.youtube.com/results?search_query=ecodorpennetwerk

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.