PC-dag in het teken van ‘eetbare wilde planten’

Kruidenboter en pesto smikkelen op het groepsterrein: dat deden we op vrijdag 7 april. Het smaakte extra lekker omdat we zelf zorgde voor de ingrediënten, want die werden geplukt in de ‘wilde tuin’ van de Michaëlshof.  Het wemelt van de eetbare kruiden, die vaak ook nog eens een medicinale werking hebben. Maar hoe vind je ze?

De maandelijkse ‘Permacultuurdag’ stond dit keer in het teken van ‘eetbare wilde planten’. Bij onze tuingroep zijn er twee personen die zich in dit onderwerp flink hebben verdiept. Tijdens de wandeling door de tuin lieten zij honderden vaak onbekende kruiden, planten en bomen zien en vertelden of ze wel of niet eetbaar waren of welke geneeskrachtige werking ze bezitten.

Schijnbaar zonder moeite wisten onze gidsen ze te onderscheiden en de eigenschappen te benoemen. Sommige met aparte namen, zoals Fluitenkruid, Dovenetel, Lieve vrouwe bedstee, Ereprijs, Stinkende gouwe en Hondsdraf.  Na de interessante rondleiding werd de ‘geplukte buit’ verwerkt in kruidenboter en pesto, gemalen en opgegeten. Heel smaakvol en ook nog een prachtig weer. Weer een geslaagde PC-dag.   Noteer vast de volgende PC-dag: vrijdag 5 mei!

Op internet  staat over het wildplukken veel informatie hierover, lees bijvoorbeeld:

Gezond en gelukkig met eetbare wilde planten uit de natuur!

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.