Workaway’er Chrit stelt zich voor

Op de Michaëlshof is altijd een over aanbod aan werk. Vooral in het drukke zomerseizoen lukt het niet altijd om alles gedaan te krijgen. Er blijven dus regelmatig klusjes liggen. Hopelijk hebben we een oplossing voor dit probleem gevonden. Sinds kort heeft René ons ingeschreven bij workaway. Dit is een site waar mensen zich aanbieden om voor ‘kost en inwoning’ te werken. Er werd snel gereageerd uit verschillende landen boden mensen zich aan, waaronder een jongeman uit het Limburgse Grubbenvorst (zie foto) die direct bij ons aan de slag wilde. Het contact werd snel gelegd en Chrit meldde zich bij ons op maandag 16 oktober en stelt zich voor:

 Wie ben je: ik heet Chrit Bos, ben 22 jaar en woon nog thuis bij m’n ouders en heb nog een broer. We wonen op een boerderij en vroeger verbouwden we o.a. asperges en oesterzwammen. M’n ouders zijn heel goed voor mij, totdat ik mij zelf wilde leren kennen en op pad ging. Ik was veel met mezelf bezig en er ging van alles niet goed. Bij m’n ouders leek het erop dat ik niet zoveel meer deed. Hierdoor ben ik maar mijn dromen achterna gegaan….

 

Waarom ben je gaan workaway-en: ik wilde gaan reizen, dat was altijd één van mijn dromen en dromen wou ik waar maken. Zo hoorde ik van de site workaway  waar ik kon werken voor kost en inwoning . Dat leek een perfect begin voor mij: ik kan wat doen voor de mensen en heb nog tijd voor mijzelf. De normale maatschappij is niks voor mij. Ik wil mijn eigen dingen kiezen, mijn dromen waar maken, lekker genieten van deze prachtige wereld & mensen. Door reizen ben ik mensen tegengekomen die echt bij mij passen, be free dat is wat ik wil.

Hoe vind je het op de Michaëlshof: Ik vind het heerlijk, lekker tussen de bomen De zee is vanaf hier te zien je kunt er ook nog wad lopen. Klussen zijn er genoeg: ik heb hout gekloofd, een hek vrij gemaakt van braamstruiken. Die woekerden veel te wild voor de gewassen die hier groeien. Er is hier veel gezonde groenten, kruiden en fruit, wat hier gegeten wordt of in het winkeltje te koop is.

Wat heb je hier geleerd: Mijn tas goed in te kunnen pakken voor mijn reis verder. Niet te zwaar maar wel dat ik alles fatsoenlijk mee heb.  Dat ik dingen zelf moet doen, dat hing eerst van anderen af. Hoe je lekker kunt koken van wat ik je in de tuin hebt.  Ik heb ook nog didgeridoo leren spelen voor beginners en een nieuwe manier van hout kloven.  Ook heb ik genoeg tijd gehad om weer beter gitaar leren spelen.

Welke plannen heb je straks/later: ik ga eerst ff naar huis, ga een feest voor mijn vrienden geven. daarna ga ik weer verder op boerderijen werken enz. Nieuwe dingen ontdekken, dingen leren voor mijn uiteindelijke droom:  dat is een ecologisch dorpje op bouwen waar alles zelfvoorzienend is.

Favoriete muziek: Xavier Rudd, Trevor Hall, Nahko Bear, Reagge (Bob Marley), Afrikaanse muziek

Films: documentaires over planet earth en natuur

Wie of wat maakt je gelukkig: vrij zijn en genieten van het leven niet teveel verplichtingen

Waarvoor ga jij de barricade op: als het eten nog schadelijker wordt in de winkels en iedereen nog meer verplichtingen krijgt. Als ik zie dat het nog slechter gaat met de mensen

Waar ben jij goed in: doen, lekker bezig zijn. Genieten van de bijzondere uitingen van de natuur

Meest dierbaar: my live, en het leven van anderen, en natuurlijk niet te vergeten mijn familie (eigen familie en mijn zielen contacten)

Mooiste tijd: de reis naar Sri Lanka, met mijn ouders en broer, vriendin van m’n broer. Maar ik vind het hier ook echt heerlijk. Lekker genieten goede omgeving leuken mensen

Leukste eigenschap: mijn goedwilligheid

Uitdaging: ik hou van uitdagingen, bijna niks is voor mij te groot. Uidagingen zijn juist de mooiste levenslessen.

Levensmotto: ben vrij om te doen wat jij wilt, het leven gaat jou geven wat jij nodig hebt om het te behalen.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.