Workshop Michaëlshof op Living Village Festival

In Dalfsen werd dit weekend voor het eerst het ‘Living Village Festival’ gehouden. Het Ecodorpen Netwerk was met een grote tent vertegenwoordigd. De Michaëlshof is lid van dit initiatief (op 8 t/m 11 juni komen de ecodorpers hun weekend bij ons vieren). Cor en Michaël zijn naar het geslaagde festival geweest. 

Het Ecodorpen Netwerk laat zien dat een andere, duurzame levenswijze mogelijks is. Hierbij staan bouwen met natuurlijke, herbruikbare grondstoffen, zelf energie opwekken, rioolwater zuiveren, ecologische voetafdruk verkleinen en produceren van eigen voedsel. Ook nieuwe manieren van samenwerken en samenleven in harmonie met elkaar en de omgeving staat centraal. De Michaëlshof is dagelijks hiermee bezig en voelt zich sterk betrokken bij het Netwerk. Tijdens het Living Village Festival (18 t/m 21 mei) had het Ecodorpen Netwerk in haar tent een mooi programma samengesteld. Cor heeft geholpen als ‘gastheer’, Michaël gaf op zondagochtend de workshop ‘verbinding uit eigen kracht’. Net toen hij zich had voorgesteld kreeg hij een onverwachtse gast: ‘buurman’ Antoine Theunissen. Met zijn muziekwerkplaats in Zuthpen maakt Antoine eigengemaakte snaar- en blaasinstrumenten. Zie zijn site Harp Nomad

Spontaan mengde hij zich in de groep en improviseerde muziek op zijn harp. Michaël liet zich niet van de wijs brengen en liet zijn stembanden (en fluit) horen. Zie het filmpje en geniet (niet allemaal even zuiver, maar dat mag de pret niet drukken).

Heb je interesse om van 8 t/m 11 juni het Ecodorpen Netwerkweekend bij de Michaëlshof mee te maken? Lees de uitnodiging op deze site: http://ecodorpennetwerk.nl/netwerkweekend-bij-de-michaelshof/. Voorwaarde is dat je lid bent (kost slechts € 10.- per jaar). Voor meer informatie kan je ook bellen met Cor Zwaag: telefoon 0223-533537, liefst ’s avonds.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.