Een mondmasker of ademhalingsapparaat kiezen voor verschillende situaties

Maskers en ademhalingstoestellen (d.w.z. gespecialiseerde filtermaskers zoals “N95s”) kunnen verschillende beschermingsniveaus bieden, afhankelijk van het type mondmasker en hoe ze worden gebruikt. Los geweven stoffen producten bieden de minste bescherming, gelaagde fijngeweven producten bieden meer bescherming, goed passende chirurgische wegwerpmaskers en KN95’s bieden nog meer bescherming, en goed passende NIOSH-goedgekeurde ademhalingstoestellen (inclusief N95’s) bieden het hoogste beschermingsniveau.

Welk product u ook kiest, het moet goed passen (d.w.z. nauw aansluiten op het gezicht zonder openingen langs de randen of rond de neus) en comfortabel genoeg zijn als het op de juiste manier wordt gedragen (uw neus en mond bedekken), zodat u het kunt houden aan wanneer dat nodig is. Leer hoe u kunt verbeteren hoe goed uw masker u beschermt door naar de pagina Verbeteren hoe uw masker u beschermt te bezoeken van CDC.

Een gasmasker heeft een betere filtratie en kan, als het de hele tijd dat het in gebruik is, op de juiste manier wordt gedragen, een hoger beschermingsniveau bieden dan een doek of proceduremasker. Een masker of respirator zal minder effectief zijn als het slecht past of als u het niet goed draagt ​​of vaak afdoet. Individuen kunnen rekening houden met de situatie en andere factoren bij het kiezen van een masker of gasmasker dat meer bescherming biedt.

https://dgmondmaskers.nl/

www.dgmondmasker.nl